Wonder Lift Facial Massage

Vad är en Wonder Lift Facial Massage?

Wonder Lift Facial Massage är en ansiktsmassage som ger en djup avslappning och inre frid. Behandlingen skapar balans i energisystemet vilket bidrar till en förbättrad hälsa. Metoden är en unik kombination av beprövade traditionella japanska, indiska tekniker samt akupressur och reflexologi för ansiktet som har förfinats och anpassats. Denna behandling ökar blodcirkulationen och syresättningen i ansiktet, stärker ansiktsmusklerna, stimulerar och skapar balans i nervsystemet. Det lymfatiska flödet förbättras vilket tillåter att bortforslandet av toxiner ökar. 


Hälsa och skönhet kommer verkligen inifrån, då ansiktet avspeglar hur vi mår i resten av kroppen. Genom att behandla ansiktet med tryck på olika zoner och punkter förbättras dels cirkulationen lokalt i ansiktet, dels aktiveras motsvarande organ i andra delar av kroppen. Effekten blir ett fräschare utseende och även förbättrad hälsa över lag.  Wonder Lift Facial Massage är en naturlig ansiktslyftmassage som innehåller komplementära tekniker av akupressur och ansiktsreflexologi. Denna behandling är väldigt populär bland klienter som inte vill genomgå ett kirurgiskt ansiktslyft. 


Ansiktslyft massagen involverar en sekvens av massagetekniker som fungerar som en naturlig ansiktslyftning som kan hjälpa följande:

- Uppmuntrar cellförnyelse som kommer att förbättra din huds tillstånd

 - Förbättrar den lymfatiska stimuleringen/ dräneringen 

- Tonar och spänner ansiktsmusklerna 

- Stimulerar blodflödet 

- Förbättrar hudens smidighet 

- Lindrar spänningshuvudvärk, belastning i ögonen, sömnlöshet etc. 

- Tar bort döda hudceller 

Som tidigare nämnts så använder Wonder Lift Facial Massage en blandning av japansk ansiktsmassage, indisk ansiktsmassage och akupressur samt reflexologi för ansiktet. Det japanska inflytandet fungerar på ansiktsmeridianer som behandlar hälsobalansen i hela kroppen och hjälper flödet av energi i ansiktet. 


Fördelarna med Wonder Lift-ansiktsmassage

Cirkulation - att förbättra cirkulationen är mycket viktigt eftersom det kommer att bidra till att öka lymfatisk stimulering/ dränering och blodcirkulation. Lymfatisk stimulering/ dränering kommer att hjälpa till att förbättra hängig, puffig och glåmig/tråkig hud genom att använda en mycket mild strykningsteknik. 

Muskler - vi använder kontinuerligt våra ansiktsmuskler genom att le, rynka, äta, gråta etc. Detta kan orsaka spänningar vilket kan hämma blodkärlens funktion vilket i sin tur innebär att blod och lymfflödet är begränsat till endast ansiktets vävnader. Genom att göra en regelbunden ansiktslyftsmassage behandling reduceras mängden spänning och som i sin tur förbättrar blod- och det lymfatiska flödet. 

Hud - hud består av bindväv som bildas av kollagen och elastin dessa binds samman för att bilda en struktur. Tyvärr är det så att när vi åldras så låses fibrerna ihop vilket innebär att huden förlorar sin elasticitet. 

Nervsystemet - vårt nervsystem styr hur vi reagerar på vår miljö och reglerar våra kroppssystem. Wonder Lift Facial Massage kan hjälpa till att lugna och koppla av den parasympatiska nervsystemets aktivitet.


De olika massage rörelserna som utförs under en Wonder Lift Facial Massage

Effleurage - är en långsam och rytmisk rörelse som normalt utförs med handflatan och fingertopparna som användas på de små områdena i ansiktet. Trycket är fast men skonsamt mot de uppåtgående rörelserna och något mindre fast på rörelserna nedåt. Effleurage används i början och i slutet av alla massagesekvenser och används som en länkande rörelse under massagesekvensen. Effleurage ökar cirkulationen, lymfflödet och förbättrar strukturen och färgen på hud. 

Petrissage - utförs med fingrar och tummar. Detta är en gnugga rörelse som utförs på mjuk vävnad med ben under. Målet är att gnida  mjukvävnaden försiktigt mot benet, vilket eliminerar avfallsprodukter. Petrissage stimulerar också blod och lymfflödet men det förbättrar också muskeltonen och låter ansiktsmusklerna slappna av

Vibrationer - är mjuka, snabba klapprörelser med fingertopparna på huden. Denna rörelse är försiktigt stimulerande och används på områden där ackumulerade avfallsprodukter finns så som mörka ringar under ögonen. 

Tapotement - lätta och försiktiga fingertappningar på ansiktet som stimulerar ansiktets blodcirkulation. Vid hudrodnad som beror på onormalt stor genomströmning av blod i ytligt liggande blodkärl (Erytem) kommer inte tapotement utföras i behandlingen.

Behandlingen utförs med Organics Makers oljor som är veganska, kallpressade, ej djurtestade, fair trade, ekologiska och oraffinerade och anpassas efter din hudtyp.